Vad en nybörjare till flugfiske behöver för prylar

 

Flugfiske är en hobby som uppskattas av många. Det är fridfullt och spännande på samma gång. En del undviker att testa flugfiske då det har ett gammalt rykte om sig om att vara en oerhört dyr hobby. Det stämmer till viss del. Den som vill kan spendera oerhörda summor på flugfiskeprylar, men det behöver man absolut inte göra för att komma igång med flugfiske.

Det finns numera bra flugfiskeset som inkluderar det mesta som man behöver för ca 1500 - 2000 kronor. Jag skulle rekommendera att man väljer ett flugfiskeset från aktörer som Vision, Guideline, Hardy, Greys, Loop, Sage eller Scierra för att komma igång. Det finns förstås många fler aktörer som tillverkar bra prylar, men om man håller sig till någon av dessa så kan man nästan vara säker på att man får ett välbalanserat set med bra prylar.

Om man vill sätta ihop ett eget flugfiskeset så tycker jag personligen att man bör lägga en större del av budgeten på flugfiskespöt och fluglinan. Flugrullen är inte särskilt viktig vid lättare flugfiske.

Om du vill lära dig med om flugfiske och vad man bör tänka på så kan du läsa denna artikel som tipsar om bra och billiga flugfiskeset i olika klasser. Där kan du se förslag på flugfiskeset för lättare flugfiske i klasserna #4-6, men även flugfiskeset för laxfiske.

19 Jun 2020